FacebookTwitterLinkedinYoutubeFeed
auto import adres EU-IMPORT
Varenschut 17F
NL-5705 DK Helmond
auto importeren eu-import +31 492 795115
auto import duitsland +31 84 7436372
auto importeren Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
KVK: 17205716
VAT: NL068041494B01

 


Copyright © EU-Import 2012

 

Invoeren uit Amerika

 

Het blijft populair om auto's te invoeren uit Amerika, natuurlijk omdat de dollar gunstig is, maar ook omdat de Amerikaanse voertuigen steeds meer Europees worden. Wij hebben iemand ingehuurd die voor ons ieder jaar twee maanden alle aanvragen in Amerika behandeld (deze persoon zal deze maanden ook in Amerika verblijven en dus de auto's daadwerkelijk gaan bezichtigen).

 

Wanneer u heeft gekozen voor invoeren uit Amerika, al dan niet via ons, dan zal de auto moeten worden verscheept naar Nederland. Als eerste wordt de auto naar een haven in Amerika getransporteerd, dit duurt circa een week (afhankelijk van waar de auto staat). Vanuit de haven zal de auto in een container worden verscheept naar Nederland, deze verscheping duurt doorgaans tot 4 weken. In de Rotterdamse haven wordt de container gelost en de douane maakt de papieren in orde voor de invoerrechten en de BTW, hier gaat ook weer ongeveer een week overheen.

 

Let op: De invoerrechten van 10% én de 19% BTW die over de aanschafprijs + invoerrechten betaald moeten worden is iets om rekening mee te houden. Men heeft dit vaak niet in de gaten en wij willen behoeden dan u onaangekondigd met hoge kosten wordt geconfronteerd en behelpen dat het invoeren uit Amerika geen succesvol project wordt.

Wanneer de auto klaar staat met benodigde papieren, gaan we verder met de keuring en inschrijving. Bij het RDW wordt uw auto gekeurd en ingeschreven, het RDW zal controleren of de auto voldoet aan alle Nederlandse verplichtingen.

Daarna vervolgt het traject zich gelijk aan Europese import auto's. De Douane stelt de hoogte van de BPM vast en na betaling hiervan kunnen de Nederlandse kentekenplaten worden besteld.

 

Let erop dat auto's die we invoeren uit Amerika niet altijd voldoen aan alle de Nederlandse verplichtingen (bijvoorbeeld Navigatie, antenne en knipperlichten). Wij geven u hierin graag advies.

 

Voor een uitgebreide omschrijving van de te volgen stappen en mogelijkheden bij Import, kunt u een vrijblijvend aanvraagformulier invullen.

 

 

RECENT GEIMPORTEERD

RECENT GEIMPORTEERD

RECENT GEIMPORTEERD