FacebookTwitterLinkedinYoutubeFeed
auto import adres EU-IMPORT
Varenschut 17F
NL-5705 DK Helmond
auto importeren eu-import +31 492 795115
auto import duitsland +31 84 7436372
auto importeren Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
KVK: 17205716
VAT: NL068041494B01

 


Copyright © EU-Import 2012

 

RDW Keuren

 

Het keurings proces in stappen bij de RDW.

Intake aan de balie

De baliemedewerker vraagt u aan de balie te komen. Lever hier eventuele documenten in. Het voertuig kan vervolgens op naam worden gezet.

Werkorder aanmaken

De administratie maakt een werkorder aan voor de technisch medewerker. Hij beoordeelt de documenten en verwerkt deze in het RDW-systeem. Zo’n 40% van de technische keuring wordt in beslag genomen door de administratieve verwerking.

Opnemen voertuig

Op verzoek van de  technisch medewerker rijdt u het voertuig de keuringshal in. Vervolgens neemt hij de gegevens van het voertuig op en controleert deze met de documenten.

Keuring van het voertuig

Nu kan de keuring van uw voertuig beginnen. Mogelijk vraagt de medewerker uw assistentie tijdens de keuring.

Administratie

Na de keuring kunt u weer plaats nemen in de wachtruimte. De resultaten van de keuring worden administratief verwerkt door de technisch medewerker. Aanvullende gegevens worden in het RDW-systeem ingevoerd.

Administratieve afhandeling aan de balie

De administratief medewerker roept u bij de balie op voor verdere afhandeling van de keuring. Hierbij zijn twee mogelijkheden:

  • Als u auto niet is goedgekeurd moet je een nieuwe afspraak maken nadat u de oorzaak van de afkeur hebt laten herstellen.
  • Als u auto wel is goedgekeurd:  (In bepaalde gevallen moet u langs de Belastingdienst)

Eerste registratie in Nederland of wijziging van registratie

Personenauto, Kampeerauto, Motorfiets en Bedrijfsauto tot en met 3500 kg. Binnen het keuringsstation bevindt zich  de Belastingdienst. Hier gaat u naar toe voor aangifte BPM. Na akkoord kunt u doorgaan.

Registratie kentekenbewijs

Het kenteken wordt geregistreerd zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Hieronder valt ook het (eventuele) BPM-akkoord van de Belastingdienst.

Versturen kentekenbewijs

Na het (elektronische) BPM-akkoord van de Belastingdienst wordt het kentekenbewijs binnen vier werkdagen bezorgd op het adres van de persoon (of het bedrijf) op wiens naam het voertuig is geregistreerd. 

Wilt u meer informatie over het keuren van uw auto bij de RDW of wilt u hulp, EU-import is ook op dit gebied specialist. Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Zoekopdrachten gerelateerd aan 'rdw keuren'

rdw kantoor

rdw keuring

rdw berekenen

rdw importeren

 

RECENT GEIMPORTEERD

RECENT GEIMPORTEERD

RECENT GEIMPORTEERD